Potatisbullar med lingonsylt
Potatisbullar måste vara något av det smartaste lunchalternativen som finns. Skolbarnen älskar potatisbullar, de är lättlagade och man kan ta vara på potatis som blivit över från lunchen dagen innan. Servera ned krispig kålsallad, en klick cottage cheese, rårörda lingon och knaprigt rostade frön.
Gör så här
-
Potatisbullar:
- Ångkoka potatisen i ugnen på 105° ånga till en innertemperatur på 95°. Låt potatisen svalna i 5 min.
- Stöt potatisen ordentligt och blanda med resterande ingredienser.
- Forma till platta bullar à 50 g. Vänd dem på ena sidan i panko. Stek i olja på båda sidor till fin färg.
-
Sallad och servering:
- Blanda ihop salladen.
- Blanda solros- och pumpakärnor.
- Servera potatisbullarna med cottage cheese, lingonsylt, sallad och rostade frön.