Plätt Suzette
Med inspiration från av den franska klassikern ”Crêpes Suzette” serveras dessa Grand Marnier-flamberade plättar med varma apelsinfiléer, syltad ingefära och vaniljglass.
Gör så här
-
- Vispa mjölet med hälften av mjölken slätt. Rör ner resten av mjölken, vaniljsocker, salt och smör. Tillsätt ägg och vispa till en slät smet. Låt svälla i kyl ca 30 min.
- Skär den syltade ingefäran i små tärningar. Skär apelsinerna i hinnfria filéer med en vass kniv.
- Blanda ihop ingredienserna till sockerlagen i en stekpanna och koka upp. Häll av hälften och spara till serveringen. Lägg den syltade ingefäran och apelsinfiléerna i sockerlagen i stekpannan och låt puttra några minuter.
- Stek plättar i smör i en plättlagg och lägg över i en eldfast form/panna. Häll på den varma, sparade sockerlagen. Häll sedan över Grand Marnier och flambera.
- Servera plättarna direkt med apelsinfiléerna och vaniljglass. Garnera med citronmeliss.