Pistagegelato

Pistagegelato

Pistagegelato
Recept av Kenneth Erlandsson

Italiensk nötpasta rekommenderas för att ge en maximal smakupplevelse. Den bästa pistagepastan kommer från staden Bronte på Sicilien.

Gör så här

  • Pistagegelato:
    • Mät upp vit och gul bas i en bunke.
    • Mixa pistagepastan med baserna.
    • Frys i gelatomaskin. Ta ur gelatomaskinen, lägg i kantin och chockfrys i 10 min. Garnera med hackade pistagenötter och ringla ev över lite chokladsås.
  • Vit bas:
    • Häll mjölk i pastörisatorn. Sätt programmet på hög pastörisering. Värm till 40°.
    • Blanda de torra ingredienserna och häll i pastörisatorn. Värm till 45° och tillsätt grädden. Värm till 85°. Kyl ner till 4°.
    • Låt mogna i minst 4 tim, helst 12 tim i pastörisatorn.
  • Gul bas:
    • Häll mjölk i pastörisatorn. Sätt programmet på låg pastörisering. Värm till 40°.
    • Blanda de torra ingredienserna och häll i pastörisatorn. Värm till 45° och tillsätt grädde och äggulor. Värm till 65° och låt gå i 30 min. Kyl ner till 4°.
    • Låt mogna i minst 4 tim, helst 12 tim i pastörisatorn.