Budapest med en lätt, syrlig mousse på kvarg ovanpå lyxiga pistagebottnar. Mandarinerna är utbytta mot smultron.

Pistagebudapest med smultron

Recept av Jennie Elmerfors

Budapest med en lätt, syrlig mousse på kvarg ovanpå lyxiga pistagebottnar. Mandarinerna är utbytta mot smultron.

Gör så här

  • Pistagebotten:

    • Vispa upp äggvita, tillsätt socker och vispa till en styv maräng.
    • Blanda pistagenötter, potatismjöl och vaniljsocker. Vänd ner i marängsmeten.
    • Stryk ut smeten i sex kapslar.
    • Baka av i 160°, 16–18 min.
  • Smultronkompott:

    • Koka upp socker, vatten och hallonpuré.
    • Ta av från plattan och smält ner gelatinet.
    • Tillsätt de halvtinade smultronen.
    • Häll upp i fyra kapslar och frys in.
  • Vaniljmousse med lime:

    • Blanda ihop kvarg, matyoghurt och urskrapade vaniljfrön.
    • Vispa upp äggulan tills den blir tjock.
    • Koka upp socker och vatten till 128° och strila över de uppvispade äggulorna under vispning. Vispa på låg hastighet till en sval pâte à bombe.
    • Smält gelatinet i limesaften.
    • Vänd ner yoghurtblandningen i pâte à bomben. Tillsätt limesaften med gelatinet och vänd sist ner grädden.
  • Montering och garnering:

    • Varva bottnar, vaniljmousse och smultronkompott och frys in.
    • Skär upp i önskad form och garnera med chokladspiraler, pistagenötter och färska hallon.