Piece of cake
Härligt chokladig bananbrownie toppad med chokladtryffel och exotisk wasabitosca.
Gör så här
-
Bananbrownie:
- Smält smöret, ta från värmen och lägg i chokladen, rör tills chokladen är helt smält. Blanda i sockret.
- Mosa bananen och blanda med citronsaften. Rör ihop med chokladblandningen. Rör ner äggen ett i taget. Rör kraftigt till en len smet. Sikta de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 22 cm i diameter. Smöra och bröa kanterna. Häll smeten i formen.
- Baka av i ugn på 200° i 16–20 min. Kakan ska vara vobblig i mitten när den tas ut. Låt kallna och skär i bitar vid servering.
-
Chokladtryffel:
- Koka upp grädde, rårörsocker och honung. Ta från värmen och rör ihop med äggulan. Häll smeten över chokladen och rör med slickepott. Tillsätt smöret och mixa slätt med stavmixer.
- Häll tryffeln i en bytta med lock. Låt sätta sig i rumstemperatur i minst 4 tim, gärna under natten.
-
Wasabitosca:
- Koka upp vatten, wasabi och salt. Häll över nötterna och blanda ihop. Fördela nötterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn på 175° ca 10 min. Låt svalna och hacka grovt.
- Koka upp smör, socker, glykos och grädde och koka ett par minuter. Blanda med nötterna och häll i en form, 20x30 cm med bakplåtspapper. Baka av i ugn på 200° ca 8 min, låt svalna.
-
Vid servering:
- Spritsa chokladtryffeln på bananbrownien. Hacka wasabitoscan och strö över.