Servera pepparsåsen till en maffig köttbit eller stek i tunna skivor. Crème fraiche tillför tillsammans med vinet en angenäm syra till den kryddiga smaken. Pröva att ta en tredjedel var av svart-, grön och rosépeppar istället för bara svartpeppar. Och servera gärna såsen till kyckling eller kalkon.

Pepparsås

Pepparsås
Recept av Andreas Hedlund

Servera pepparsåsen till en maffig köttbit eller stek i tunna skivor. Crème fraiche tillför tillsammans med vinet en angenäm syra till den kryddiga smaken. Pröva att ta en tredjedel var av svart-, grön och rosépeppar istället för bara svartpeppar. Och servera gärna såsen till kyckling eller kalkon.

Gör så här

    • Mortla pepparkornen grovt. Fräs löken i smör i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt pepparn och fräs ytterligare ca 1 min.
    • Häll på vin och buljong, koka ner till hälften.  Tillsätt grädden och koka ihop till önskad konsistens.
    • Vispa ner crème fraiche och smaka av med salt.