![Servera pepparsåsen till en maffig köttbit eller stek i tunna skivor. Crème fraiche tillför tillsammans med vinet en angenäm syra till den kryddiga smaken. Pröva att ta en tredjedel var av svart-, grön och rosépeppar istället för bara svartpeppar. Och servera gärna såsen till kyckling eller kalkon.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/pepparsas/1111489464.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Pepparsås
![Pepparsås](https://cdn-kund.arla.se/recept/pepparsas/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Servera pepparsåsen till en maffig köttbit eller stek i tunna skivor. Crème fraiche tillför tillsammans med vinet en angenäm syra till den kryddiga smaken. Pröva att ta en tredjedel var av svart-, grön och rosépeppar istället för bara svartpeppar. Och servera gärna såsen till kyckling eller kalkon.
Gör så här
-
- Mortla pepparkornen grovt. Fräs löken i smör i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt pepparn och fräs ytterligare ca 1 min.
- Häll på vin och buljong, koka ner till hälften. Tillsätt grädden och koka ihop till önskad konsistens.
- Vispa ner crème fraiche och smaka av med salt.