![Rulltårtan är en klassiker på det svenska fikabordet och enkel att variera. Den här rulltårtan har mandelmassa i chokladbottnen och marängsmörkrämen är smaksatt med passionsfrukt. Mjölkchokladkräm i ett mönster av prickar dekorerar rulltårtorna.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/passionsrulltarta-med-mjolkchoklad/1271910301.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.49,0.39&format=webp&quality=80)
Passionsrulltårta med mjölkchoklad
![Passionsrulltårta med mjölkchoklad](https://cdn-kund.arla.se/recept/passionsrulltarta-med-mjolkchoklad/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Rulltårtan är en klassiker på det svenska fikabordet och enkel att variera. Den här rulltårtan har mandelmassa i chokladbottnen och marängsmörkrämen är smaksatt med passionsfrukt. Mjölkchokladkräm i ett mönster av prickar dekorerar rulltårtorna.
Gör så här
-
Mandel- och chokladbotten:
- Blanda mandelmassa, äggula och 75 g äggvita (vid 16 bitar) till en jämn smet i en maskin med vinge.
- Vispa 260 g äggvita och 60 g socker (vid 16 bitar) till ett lätt skum. Tillsätt 130 g socker (vid 16 bitar) lite i taget under vispning till en fast maräng.
- Blanda marängen med mandelsmeten. Vänd i siktat mjöl och kakao. Tillsätt det smälta smöret.
- Bred ut smeten på två plåtar med silpat. Baka av i ugn på 170° ca 7 min. Låt svalna.
-
Passionsfruktskräm:
- Vispa upp äggvita och puré till ett lätt skum.
- Koka socker och vatten till 121°. Häll sockerlagen över äggskummet under vispning till en fin maräng. Fortsätt vispa tills marängen är kall.
- Tillsätt smöret lite i taget och vispa till en slät kräm.
-
Mjölkchokladprickar:
- Koka upp grädden. Smält socker och glykos till en ljus karamell. Slå den varma grädden försiktigt på karamellen. Se till att karamellen smälter ut i grädden.
- Slå blandningen över chokladen. Blanda i kondenserad mjölk och gelatin. Mixa krämen slät och låt kallna.
- Spritsa ut krämen på silpat till prickar som sitter ihop. Låt frysa.
-
Montering:
- Dela varje botten i två lika stora rektanglar. Stryk på passionsfruktskrämen. Rulla ihop från långsidan och ställ i kyl.
- Skär varje rulltårta till fyra små rulltårtor och dekorera med de frysta mjölkchokladprickarna, passionsfrukt och atsinakrasse.