Blanda alla ingredienser i maskin med vinge. Plasta och låt vila i kyl ca 30 min.
Kavla ut degen ca 3 mm tjock. Stick ut runda mördegsplattor och fodra tartelettformar, 8-9 cm i diameter. Fodra ända upp på kanten och skär av överflödig deg.
Fyllning:
Blanda mandelmjöl, råsocker och rumstempererat smör i maskin med vinge eller för hand. Tillsätt det brynta smöret.
Blanda ner äggulan lite i taget och kör tills du har en slät och fin massa.
Montering:
Fyll formarna med mandelfyllningen. Skala päronen och skär av lite på toppen och botten så de blir ca 5 cm höga. Dela varje päron i ca 15 klyftor. Lägg klyftorna i ett fint mönster i mandelfyllningen och grädda på 180° 20-25 min.
Blanda honung med lavendeloljan och pensla på pajerna när de kommit ur ugnen.
Källa: Roy Fares, Årets konditor 2010, Arla Köket Fun Baking 2016