Fyra klassiska franska ostar har fått sällskap av en från grannlandet Schweiz. De serveras med kex, lemon curd, kvittenmarmelad och olivsallad. Trevligt kvällsplock att sälja som take away till sina gäster inför helgen.

Ostbricka The French

Recept av Roland Persson

Fyra klassiska franska ostar har fått sällskap av en från grannlandet Schweiz. De serveras med kex, lemon curd, kvittenmarmelad och olivsallad. Trevligt kvällsplock att sälja som take away till sina gäster inför helgen.

Gör så här

  • Lemon curd:

    • Lägg citronskal och saft med smör och socker i en bunke. Värm över vattenbad tills smöret har smält.
    • Tillsätt uppvispade ägg och låt sjuda under omrörning tills det börjar tjockna. Häll upp på rena glasburkar och låt svalna. Servera till ostbrickan.
  • Olivsallad:

    • Kärna ur oliverna och dela dem. Blanda med finhackad schalottenlök, olja och strimlad basilika.
    • Servera kvittenmarmelad, kex, lemon curd och olivsallad till osten.