En klassisk fredagsrätt och ett minne från min barndom. Vi har utvecklat denna 70-talsklassiker så att den känns rätt i tiden.

Orientalisk räkgryta

Orientalisk räkgryta

En klassisk fredagsrätt och ett minne från min barndom. Vi har utvecklat denna 70-talsklassiker så att den känns rätt i tiden.

Lägg till i favoriter
Skriva ut

Ingredienser

10 port
10 port
  • 750 g räka, MSC, skalade
  • 150 g gul lök, hackad
  • 20 g vitlök, finhackad
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 250 g paprika, tärnad
  • 300 g krossade tomater
  • 2 dl Arla Ko® Eko Vispgrädde
  • salt
  • 10 g färsk koriander
    Till servering:
    Håll skärmen tänd

    Gör så här

      • Fräs lök och vitlök och alla kryddor olja. Tillsätt tomatpuré och paprika, låt fräsa med.
      • Häll i krossade tomater, låt koka ca 10 min.
      • Tillsätt grädde och koka ytterligare ca 5 min. Smaka av med salt.
      • Lägg slutligen i räkor och koriander precis innan servering.
      • Koka riset. Servera grytan med ris och en klick matyoghurt.
    Näring per a portion
    • Fett10 gram
    • Kolhydrater53 gram
    • Protein23,8 gram
    • Energi (Kj)1 688 Kj
    • Energi (Kcal)405 Kcal

    Näringsberäknat med

    Alla recepten är näringsberäknade enligt en serveringsportion. I näringsberäkningen ingår en skiva hårt bröd, 5 g Bregott® mindre, 2 dl lättmjölk och 100 g sallad. Tänk på att recepten är standardportioner och att förskolebarn ofta äter mindre.
    Näringsberäknat med
    Produkter i detta recept