Morotskaka med frosting
Klassisk morotskaka bakad i portionsform toppad med en fräsch frosting på färskost. Att få en hel liten kaka uppskattas av gästen och känns extra generöst.
Gör så här
-
Morotskaka:
- Blanda alla ingredienser i maskin med vinge, men bara så det blandas väl, inte längre.
- Fyll i portionsformar av silikon, ca 8 cm i diameter, ca 110 g/kaka.
- Baka av i ugn på 160° ca 30 min. Innertemperaturen ska vara 90–95°. Låt svalna i formarna.
-
Frosting:
- Vispa smöret krämigt, ca 15 min i maskin med vinge.
- Tillsätt florsocker och vaniljsocker lite i taget tills allt är inarbetat och homogent.
- Tillsätt färskost, en sked i taget och kör till en slät frosting.
- Lägg frostingen i spritsarpåse och låt sätta sig i kyl innan den spritsas på morotskakorna.