Pannacotta går utmärkt att förbereda någon dag innan. Däremot är de trevligast att hälla över karamellen precis innan de ställs ut så pannacottan inte missfärgas.

Moccapannacotta med karamelltopp och hjortron

Recept av Fredrik Eriksson

Pannacotta går utmärkt att förbereda någon dag innan. Däremot är de trevligast att hälla över karamellen precis innan de ställs ut så pannacottan inte missfärgas.

Gör så här

    • Blötlägg gelatinbladen.
    • Koka upp vispgrädde, råsocker, kaffe samt delad och urskrapad vaniljstång. Rör om och ta av kastrullen.
    • Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält ner dem i gräddblandningen under omrörning. Häll upp i små glas och låt stå minst 4 tim i kylen.
    • Blanda den större mängden vatten med stösocker och citronsaft i en kastrull. Koka upp och låt koka utan omrörning tills vätskan blir gyllenbrun.
    • Koka upp resten av vattnet. Ta av karamellen från plattan, häll det kokande vattnet och sätt genast på ett lock. Låt kastrullen stå några min, häll sedan upp karamellen i annat kärl och låt det kallna ordentligt.
  • Vid servering:

    • Häll ett tunt lager karamell ovanpå pannacottan.
    • Blanda hjortron och farinsocker i en liten kastrull. Ge det ett uppkok och låt sedan svalna. Lägg i några hjortron på pannacottan och karamellen.