Mjuk pepparkaka med frosting
Servera en klassisk mjuk pepparkaka med en krämig frosting. Välj mellan en klassisk frosting på färskost och smör eller en laktosfri gjord på smetana. Laktosfritt är praktiskt då det passar alla gäster.
Gör så här
-
- Smält smöret, häll i gräddfilen och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
- Häll smeten i portionsformar, gärna i silikon och grädda i ugn på 175° ca 20 min. Låt svalna.
-
Smetanafrosting:
- Vispa smetana, florsocker och vaniljsocker tjockt. Lägg i spritspåse och håll kyld.
- Spritsa frostingen på varje pepparkaka. Garnera med lingon och oxalis.
-
Klassisk frosting:
- Vispa smör och florsocker fluffigt. Tillsätt färskosten och vispa till en slät frosting. Lägg i spritspåse.
- Spritsa frosting på varje pepparkaka och garnera med lingon och oxalis.