Mjuk kaka som får smak, färg och härlig doft av saffran. När saffran rörs ut i alkohol utvecklas färgen och smaken bäst, men konjaken kan bytas ut mot citronsaft. Ringla en glasyr med citronsmak över den avsvalnade kakan.

Mjuk kaka med saffran och citronglasyr

Mjuk kaka med saffran och citronglasyr

Mjuk kaka som får smak, färg och härlig doft av saffran. När saffran rörs ut i alkohol utvecklas färgen och smaken bäst, men konjaken kan bytas ut mot citronsaft. Ringla en glasyr med citronsmak över den avsvalnade kakan.

Lägg till i favoriter
Skriva ut

Ingredienser

12 bitar
12 bitar
Glasyr:
  • 150 g florsocker
  • 20- 30 g citronsaft
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Lägg saffranet i blöt i konjak. Smörj en sockerkaksform och bröa med kokosflingor.
    • Vispa smör och socker poröst. Rör i äggen ett i taget.
    • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen, gräddfil och saffran i smeten.
    • Rör snabbt ihop till en jämn smet och häll den i formarna. Grädda i 170° med lite sänkt fläkt, 20-25 min, låt kallna.
    • Rör samman florsocker med lite citronsaft i taget, till en lagom tjock glasyr, och ringla över kakan.
Glasyren kan också hällas över kakorna och garneras med kanderade citronskal.
Bild som visas om vi inte har en särskild bild för det här tipset
Produkter i detta recept