Små bagels i senaste minimodell toppade med riven ost, vallmofrön och flingsalt. Fresta med olika fyllningar t ex färskost, lax och rödlök., färskost och skinka eller ost och marmelad.

Minibagels

Minibagels

Små bagels i senaste minimodell toppade med riven ost, vallmofrön och flingsalt. Fresta med olika fyllningar t ex färskost, lax och rödlök., färskost och skinka eller ost och marmelad.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

70 st
70 st
Deg 1:
  • 250 g vatten
  • 20 g jäst
  • 375 g manitoba cream vetemjöl
  • 10 g honung
Deg 2:
Pensling och garnering:
Håll skärmen tänd

Gör så här

  • Deg 1:
    • Lös vatten och jäst i en degblandare. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ca 10 min.
    • Lägg i plastlåda med lock och ställ i kyl över natten.
  • Deg 2:
    • Lös mjölk och jäst i en degblandare. Tillsätt mjöl och blanda degen ca 3 min. (Degen blir ganska hård.)
    • Tillsätt smör. Arbeta degen 10 min, tillsätt därefter salt. Arbeta 10-15 min till.
    • Låt degen vila ca 30 min.
    • Dela degen i 70 bitar à ca 25 g. Forma till valfri sort. Låt jäsa till knappt dubbel storlek.
    • Koka upp 5 liter vatten med 1 msk honung.
    • Lägg ner bröden i det sjudande vattnet. Pochera ca 1 min och vänd dem några gånger under tiden. Ta upp med hålslev och låt rinna av på galler.
    • Lägg bröden på smorda plåtar och pensla med ägg och strö över önskad garnering. Baka av i 230°, ca 10 min.
    • Låt svalna på galler.
Näring per 100 gram
  • Fett0,98 gram
  • Kolhydrater11,44 gram
  • Protein2,11 gram
  • Energi (Kj)271,88 Kj
  • Energi (Kcal)65,62 Kcal
Låt kunderna njuta av fler små istället för en stor bagel. Erbjud en frukostbricka med tre minibagels.
Bild som visas om vi inte har en särskild bild för det här tipset
Produkter i detta recept