![Härlig midsommardessert i glas som är lätt för kunderna att ta med till firandet. Jordgubbspannacotta fryst i lager med vaniljbavaroise och kakcrisp med smak av mynta och vit choklad. Söta chokladblommor på italiensk maräng toppar desserterna.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/midsommardrom/1911142162.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.5,0.48&format=webp&quality=80)
Midsommardröm
![Midsommardröm](https://cdn-kund.arla.se/recept/midsommardrom/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Härlig midsommardessert i glas som är lätt för kunderna att ta med till firandet. Jordgubbspannacotta fryst i lager med vaniljbavaroise och kakcrisp med smak av mynta och vit choklad. Söta chokladblommor på italiensk maräng toppar desserterna.
Gör så här
-
Jordgubbspannacotta:
- Mixa jordgubbarna och värm med grädde och socker. Blanda ner gelatinet och mixa slätt.
-
Vaniljbavaroise:
- Koka upp mjölk, grädde, socker, vaniljstång och frön. Ta från värmen och låt dra ca 1 tim.
- Blanda i äggulan och värm försiktigt till 82° under omrörning. Blanda i gelatinet och låt kallna.
- Vänd ner grädden.
-
Myntacrisp:
- Blanda samman ingredienserna till degen i en maskin med vinge. Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper.
- Baka av i ugn på 180° ca 15 min. Låt svalna och mixa.
- Blanda med smält choklad och mynta. Strö ut på en plåt med silpat och ställ i kyl.
-
Montering:
- Varva pannacotta, myntacrisp och bavaroise i portionsglas och frys mellan lagren.
- Toppa med jordgubbar och maräng. Bränn av marängen. Garnera med rosa chokladblommor och atsinakrasse.