Härlig midsommardessert i glas som är lätt för kunderna att ta med till firandet. Jordgubbspannacotta fryst i lager med vaniljbavaroise och kakcrisp med smak av mynta och vit choklad. Söta chokladblommor på italiensk maräng toppar desserterna.

Midsommardröm

Recept av Frida Leijon

Härlig midsommardessert i glas som är lätt för kunderna att ta med till firandet. Jordgubbspannacotta fryst i lager med vaniljbavaroise och kakcrisp med smak av mynta och vit choklad. Söta chokladblommor på italiensk maräng toppar desserterna.

Gör så här

  • Jordgubbspannacotta:

    • Mixa jordgubbarna och värm med grädde och socker. Blanda ner gelatinet och mixa slätt.
  • Vaniljbavaroise:

    • Koka upp mjölk, grädde, socker, vaniljstång och frön. Ta från värmen och låt dra ca 1 tim.
    • Blanda i äggulan och värm försiktigt till 82° under omrörning. Blanda i gelatinet och låt kallna.
    • Vänd ner grädden.
  • Myntacrisp:

    • Blanda samman ingredienserna till degen i en maskin med vinge. Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper.
    • Baka av i ugn på 180° ca 15 min. Låt svalna och mixa.
    • Blanda med smält choklad och mynta. Strö ut på en plåt med silpat och ställ i kyl.
  • Montering:

    • Varva pannacotta, myntacrisp och bavaroise i portionsglas och frys mellan lagren.
    • Toppa med jordgubbar och maräng. Bränn av marängen. Garnera med rosa chokladblommor och atsinakrasse.