Matcharulltårta

Matcharulltårta

Gör så här

Matchajoconde:
1. Vispa florsocker, mjöl, ägg och matcha-te i ca 10 min.
2. Vispa upp äggvita med socker till ett hårt skum.
3. Vänd ner smöret i äggblandningen och därefter äggviteskummet.
4. Stryk ut på silpatmattor på två gastroplåtar. Baka av på 230° ca 6 min. Ta silpatmattorna från plåtarna direkt efter bakning.
5. Frys in bottnarna och dra av silpatmattorna när bottnarna är riktigt kalla.

Hallon- och ingefärskräm:
1. Blanda pektin och strösocker i en kastrull. Koka upp blandningen med puré, citronsaft och ingefära. Låt koka under ständig omrörning i några minuter.
2. Häll över i en bunke, blanda i gelatin och plasta mot ytan. Låt stå över natten i kyl.

Litchimousseline:
1. Koka upp puré och socker i en kastrull. Tillsätt ägg och sjud till första bubblan under ständig omrörning.
2. Tillsätt gelatin och 140 g smör, vispa ihop så allt smör är smält och krämen ser len ut
3. Häll över i en bunke och plasta mot ytan. Låt stå över natten i kyl.
4. Vispa upp krämen med rumstempererat smör.

Montering:
1. Vänd bottnarna så att du stryker krämen på den bakade sidan. Dela upp hallon- och ingefärskrämen på bottnarna och stryk ut krämen jämnt med en vinkelpalett.
2. Stryk därefter på mousselinen och kyl i ca 15 min. Krämen ska bara sätta sig lite.
3. Dela varje botten så att det blir sammanlagt 4 bottnar, rulla ihop till rulltårtor och frys. Skär varje längd i 3 delar.

Källa: Cecilia Andersson, Årets konditor 2012, Arla Köket Fun Baking 2016

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen