Mandelspån med äggkräm
Fransk bakelse i retrostil. Mellan frasiga mandelspån ligger en spritsad äggkräm.
Gör så här
-
Mandelspån:
- Värm socker och äggvita till 45° under vispning. Vispa till en maräng.
- Blanda mandelmjöl och vetemjöl. Blanda ner smöret. Vänd försiktigt ihop med marängen.
- Stryk ut på silpatmattor med oval schablon. Strö på hyvlad mandel.
- Baka av i 160°, ca 20 min.
-
Äggkräm:
- Vispa äggulan tjock. Blanda socker och vatten och koka till 117°.
- Strila sockerlagen i äggulan under vispning. Tillsätt vaniljsockret och sist det kalla smöret lite i taget. Vispa i ca 5 min.
-
Montering och garnering:
- Lägg ihop mandelspånen med äggkräm, tre spån per bakelse. Spritsa äggkrämen med krusig tyll nr 7.
- Pudra över florsocker.