Gör så här
-
Mandelmusslor:
-
Blanda alla ingredienser till en deg. Plasta och låt vila i kyl i 1 tim.
-
Pensla formarna med smält smör. Tryck ut degen i formarna ända upp på kanterna. Grädda i ugn, 200° i 8–10 min.
-
Stjälp upp kakorna ur formarna medan de är varma.
-
Smetanakräm:
-
Vispa ihop smetana, florsocker, mjölk och vaniljsocker till en fluffig kräm.
-
Späd ev med mer mjölk om krämen blir för tjock. Smaka av med citronsaft.
-
Ugnsbakade fikon:
-
Dela fikonen i 4 klyftor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Ringla över honung och strö över kanel och socker.
-
Grädda i ugn, 200° i 11–13 min.
-
Montering:
-
Fördela smetanakrämen i mandelmusslorna och toppa med fikon.