Mandarin- och chokladtårta

Mandarin- och chokladtårta

Gör så här

Dacquoisebotten:

1. Vispa äggvita och socker luftigt till en maräng. Blanda

mandelmjöl, florsocker och citronskal och melera ner

det i marängen lite i taget.

2. Spritsa ut med slät tyll nr 10 till 20 runda bottnar,

20 cm i diameter. 

3. baka av i 190°, ca 14 min.

Mandarinbavaroise:
1. Lägg mandarinpurén i en kastrull. Blanda socker och

äggula och rör ner i purén.

2. Värm till 83° under omrörning. Smält ner gelatinet.

Låt blandningen svalna till 20° och vänd ner i grädden

och sedan i kvargen.

3. Gjut i ringar, 20 cm i diameter. Bavaroisen ska vara

ca 20 mm tjock. Frys in till interiörer. 


Chokladmousse:
1. Koka upp grädden och häll över chokladen, mixa

den slät.

2. Värm sockerlag och äggula till 83° under omrörning

och vispa kall till en pâte à bombe.

3. Se till att chokladen har en temperatur på 40–50°.
4. Blanda chokladen och pâte à bomben. Vänd sedan ner den löst vispade grädden i tre omgångar. 

Montering:

1. Fodra ringar, 22 cm med plastband. Lägg i en botten

och spritsa i ett lager med chokladmousse.

2. Tryck i den frysta interiören och lägg på en botten till.

Spritsa i chokladmousse till toppen och stryk den slät

med palett. Frys in tårtorna.

3. Ta ut och spraya de frysta tårtorna med choklad.

Dekorera efter eget tycke. 

Källa: Klassiker i ny stil 2013

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen