De populära bröden med smak av Mexiko, som bakas på torkad majs, innehåller inget gluten. Med vit majs blir de ljusa i färgen. Röd majs ger röda tor­tillabröd och blå majs en mörkare ton.

Majstortillas på torkad majs

Recept av Thomas Sjögren

De populära bröden med smak av Mexiko, som bakas på torkad majs, innehåller inget gluten. Med vit majs blir de ljusa i färgen. Röd majs ger röda tor­tillabröd och blå majs en mörkare ton.

Gör så här

    • Sjud majsen i vattnet ca 2 tim. Låt ligga kvar i vattnet tills det svalnat.
    • Skölj majsen från ev skalrester. Mal majsen i en köttkvarn 3–4 gånger. Rulla degen till små bollar och pressa i en tortillapress mellan lite plastfilm. Degen kan också kavlas ut.
    • Grädda tortillabröden i en varm, torr panna till fin färg på båda sidor.