Juliga smaker i ett glas. Mjuk kryddig pepparkaka varvas med syrlig lingonkompott och mjuk vaniljgrädde. Det blir dessutom mindre svinn då desserten serveras i glas.

Lingontrifle med mjuk pepparkaka

Juliga smaker i ett glas. Mjuk kryddig pepparkaka varvas med syrlig lingonkompott och mjuk vaniljgrädde. Det blir dessutom mindre svinn då desserten serveras i glas.

Gör så här

    • Smält smöret, häll i gräddfilen och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten.
    • Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
    • Häll smeten i ett smörat bleck och grädda i ugn på 175° ca 20 min. Låt svalna. Stansa ut bottnar i samma storlek som serveringsglasen.
    • Koka ihop lingon och farinsocker i en kastrull, låt sjuda ca 20 min. Mixa och låt svalna.
    • Vispa grädden fluffig med vaniljsockret.
    • Varva grädde, bottnar och lingonsirap i smala glas. Toppa med några lingon.