Himmelskt len citronkräm baserad på grädde, gul chili och citron. Desserten toppas med rostad vit choklad, färska hallon och blomblad. En given succé

Lemon posset

Recept av Cecilia Andersson

Himmelskt len citronkräm baserad på grädde, gul chili och citron. Desserten toppas med rostad vit choklad, färska hallon och blomblad. En given succé

Gör så här

  • Citronkräm:

    • Hacka chilin fint. Koka upp grädde med socker och tillsätt chilin. Vispa ner citronskal och saft. Häll i skålar eller dessertglas och kyl över natten.
  • Rostad vit choklad:

    • Hacka chokladen smått och strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn på 175° till gyllenbrun färg, 6–8 min. Låt chokladen svalna helt och smula.
  • Servering:

    • Strö rostad vit choklad över citronkrämen och dekorera med hallon, mynta och blad från ärbara blommor.