Laxfärsburgare i bröd och rostad potatis
En fräsch laxburgare som serveras med bröd och klyftpotatis med god dressing.
Gör så här
-
Hamburgerbröd:
- Värm mjölken till ca 37°.
- Rör ut jästen i mjölken.
- Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg, ca 5 min. Låt jäsa ca 1 tim övertäckt.
- Baka ut degen till 10 runda bröd. Doppa bröden i polenta. Låt jäsa ytterligare 30 min. 6. Sätt ugnen på 200°.
- Grädda ca 10 min. Låt kallna.
-
Laxfärsburgare:
- Mixa eller finhacka laxen till en färs.
- Hacka gräslök och dill.
- Blanda samman alla ingredienser till en lös färs.
- Klicka ut färsen i smorda bleck.
- Sätt ugnen på 175°.
- Tillaga i ugnen ca 10 min.
-
Dressing:
- Blanda samman alla ingredienser.
-
Till servering:
Servera med ugnsrostad potatis, skivad gurka, tomat och sallad.