En fräsch laxburgare som serveras med bröd och klyftpotatis med god dressing.

Laxfärsburgare i bröd och rostad potatis

En fräsch laxburgare som serveras med bröd och klyftpotatis med god dressing.

Gör så här

  • Hamburgerbröd:

    • Värm mjölken till ca 37°.
    • Rör ut jästen i mjölken.
    • Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg, ca 5 min. Låt jäsa ca 1 tim övertäckt.
    • Baka ut degen till 10 runda bröd. Doppa bröden i polenta. Låt jäsa ytterligare 30 min. 6. Sätt ugnen på 200°.
    • Grädda ca 10 min. Låt kallna.
  • Laxfärsburgare:

    • Mixa eller finhacka laxen till en färs.
    • Hacka gräslök och dill.
    • Blanda samman alla ingredienser till en lös färs.
    • Klicka ut färsen i smorda bleck.
    • Sätt ugnen på 175°.
    • Tillaga i ugnen ca 10 min.
  • Dressing:

    • Blanda samman alla ingredienser.
  • Till servering:

    Servera med ugnsrostad potatis, skivad gurka, tomat och sallad.