Lättrimmad, bakad lax med bulgur, pak choi och sojamajonnäs
Smaker som uppskattas av gästerna finns i den här rätten signerad Årets Kock 2014, Filip Fastén. Snabbrimmad lax blir lätt rökt med hjälp av rökpistol och bakas försiktigt till perfektion. Bulgur och smörstekt pak choi serveras till och toppas med en sojamajonnäs med crème fraiche.
Gör så här
-
- Rimma laxen i ca 30 min. Lägg lax i bleck med skinnsidan upp, täck med plastfilm och fyll på med rök från rökpistol. Baka i värmeskåp på 65° till en innertemperatur på 38°.
- Koka upp buljongen. Blanda bulgur, lök, chili och vitlök i en bunke. Slå på den kokheta buljongen och plasta. Låt stå och dra tills bulgurn är klar. Smaka av med vinäger och salt. Vänd ner algpulver och koriander.
- Blanda crème fraiche och majonnäs, smaka av med soja.
- Klyfta pak choi, stek i smör och olja till gyllenbrun färg.
- Servera med lime.