![Små uppskurna, portionsbitar som snurras ihop ger ett elegant intryck. Smakidén tävlade Johan Backeus med i Årets Kock 2013. Brynt smör med miso, lönnsirap och kummin är ett säkert kort till spetskålen.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/langbakad-spetskal-i-brynt-misosmor-med-kummin-frasigt-bovete-och-nakenhavre/3782988307.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.47,0.5&format=webp&quality=80)
Långbakad spetskål i brynt misosmör med kummin, frasigt bovete och nakenhavre
![Långbakad spetskål i brynt misosmör med kummin, frasigt bovete och nakenhavre](https://cdn-kund.arla.se/recept/langbakad-spetskal-i-brynt-misosmor-med-kummin-frasigt-bovete-och-nakenhavre/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Små uppskurna, portionsbitar som snurras ihop ger ett elegant intryck. Smakidén tävlade Johan Backeus med i Årets Kock 2013. Brynt smör med miso, lönnsirap och kummin är ett säkert kort till spetskålen.
Gör så här
-
- Blötlägg bovete och nakenhavre under natten. Sila av och strö ut på en plåt. Torka i ugn på 80° tills allt är helt torrt. Fritera i olja på 180° ca 1 min. Låt rinna av på papper och salta.
- Skär spetskålen i klyftor och salta lätt. Hetta upp en stekpanna på medelvärme med lite olja. Bryn spetskålen på snittytorna och lägg över i en ugnsform.
- Bryn smöret i stekpannan. Tillsätt misopasta, lönnsirap och kumminfrön. Häll misosmöret över spetskålen i formen. Baka i ugn på 100° ca 1 tim.
- Vid servering: Dela ner och lägg upp spetskålen på tallrikar. Toppa med misosmöret, bovete, nakenhavre och persiljeskott.