
Lakritssemla med hallon


Supergod semla med smak av lakrits och söt hallongrädde på bulle penslad med lakritssirap. En härlig smakkombination som många gillar.
Håll skärmen tänd
Gör så här
-
- Blanda alla ingredienser till degen i en degblandare. Arbeta degen ca 8 min. Låt jäsa ca 30 min.
- Ta upp degen och dela i bitar à 60 g, rundriv och lägg på plåtar. Låt jäsa ca 1 tim.
- Baka av i ugn på 200° 8–10 min. Pensla med lakritssirap när bullarna tas ur ugnen och låt kallna.
-
Fyllning och montering:
- Skär av ett litet lock på varje bulle. Blanda mandelmassa med mjölk och lakritspulver. Spritsa lakritsfyllningen på semlorna.
- Vispa grädden och blanda med hallonsylten. Spritsa hallongrädden på semlorna, strö över lakritspulver eller krossad turkisk peppar och toppa ev med hallon.
- Lägg på locken och sikta ev över florsocker.