En elegant pralin och en njutning för alla som älskar lakrits. Smaken på lakrits blir mjuk och fin när den blandas i en härligt krämig karamell.

Lakritspralin

Lakritspralin
Recept av Frida Leijon

En elegant pralin och en njutning för alla som älskar lakrits. Smaken på lakrits blir mjuk och fin när den blandas i en härligt krämig karamell.

Gör så här

    • Värm grädden. Karamellisera socker och honung. Slå den varma grädden försiktigt på karamellen. Se till att karamellen smälter ut i grädden.
    • Häll blandningen över chokladen och mixa slätt. Tillsätt salt, smör och lakritspasta. Mixa karamellen slät. Plasta och låt svalna.
    • Fyll chokladskalen i en pralinform med karamellen. Låt stå i rumstemperatur till nästa dag. Locka med tempererad choklad och låt det sätta sig innan pralinerna slås ur formen.
    • Garnera ev pralinerna med små grå chokladringar.