Doften av kummin är nästan synonymt med julen. Ett handgjort, krispigt knäcke känns lyxigt och gott till den smakrika osten.

Kumminknäcke

Recept av Fredrik Eriksson

Doften av kummin är nästan synonymt med julen. Ett handgjort, krispigt knäcke känns lyxigt och gott till den smakrika osten.

Gör så här

    • Värm mjölken till 37°.
    • Smula ner jästen i degbunken och rör med mjölken till jästen löst sig.
    • Blanda ner ost, kryddor och örter. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i kyl över natten.
    • Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 20 bitar (eller så många man väljer recept för) och kavla ut till tunna brödkakor, strö lite flingsalt över när de är utkavlade. Ta gärna ett sista tag med en kruskavel.
    • Det går utmärkt att trava på varandra med bakplåtspapper emellan. Förvärm bakplåtar och grädda tunnbröden på de varma plåtarna (skjutsa in bakplåtspapper som bröden ligger på) i mitten av ugnen i 8-10 min. Tunnbröden ska få en fin, gyllene färg. Låt svalna och torka på galler. Serveras till ost.