Smakrika munsbitar med sill, gurksallad och brynt smörvisp. Servera till gästerna som en aptitretare före julbordets olika serveringar eller som en del av sillbordet.

Kryddsill med brynt smörvisp

Smakrika munsbitar med sill, gurksallad och brynt smörvisp. Servera till gästerna som en aptitretare före julbordets olika serveringar eller som en del av sillbordet.

Gör så här

    • Skär sillen i 2 cm bitar.
    • Skär potatis och gurka i ca 1 cm tärningar. Blanda potatis, gurka, salladslök och ägg.
  • Brynt smörvisp:

    • Bryn smöret och vispa svalt i en bunke. Fortsätt vispa tills smöret är luftigt.
    • Tillsätt citronskal och smaka av med citronsaft. Avsluta med att vispa ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på spritspåse.
  • Vid servering:

    • Vänd ner dillen i potatissalladen.
    • Lägg en bit sill på en bit gott knäckebröd och arrangera grönsakerna på sillen.
    • Toppa med det vispade smöret.