En ostmajonnäs kan serveras precis som den är, men vill man ge den ännu mer karaktär kan man experimentera med smaksättningen. Testa att addera dill-, koriander-, fänkåls- och kumminfrö samt svartpepparkorn. Nordiskt och väldigt gott. Anpassa kryddning beroende på vad du serverar till. 
Denna majonnäs är baserad på Svecia, men det går givetvis bra med andra lagrade hårdostar.

Kryddig ostmajonnäs

Recept av Jimmi Eriksson

En ostmajonnäs kan serveras precis som den är, men vill man ge den ännu mer karaktär kan man experimentera med smaksättningen. Testa att addera dill-, koriander-, fänkåls- och kumminfrö samt svartpepparkorn. Nordiskt och väldigt gott. Anpassa kryddning beroende på vad du serverar till. Denna majonnäs är baserad på Svecia, men det går givetvis bra med andra lagrade hårdostar.

Gör så här

    • Smält samman ost och grädde i en kastrull under omrörning. Häll upp i kannmixer.
    • Mixa i äggen. Tillsätt oljan under knivens gång till en krämig majonnäs.
    • Smaka av med salt och vinäger.
  • Kryddmix:

    • Mixa kryddorna till kryddmixen fint. Smaka av ostmajonnäsen med kryddblandningen.