Pressgurka med asiatisk touch, dressingen är gjord med socker och risvinäger istället för en klassisk 1-2-3-lag. För att förstärka de asiatiska tonerna toppas salladen med sesamfrön.

Koreansk gurksallad med sesamfrön

Koreansk gurksallad med sesamfrön

Pressgurka med asiatisk touch, dressingen är gjord med socker och risvinäger istället för en klassisk 1-2-3-lag. För att förstärka de asiatiska tonerna toppas salladen med sesamfrön.

Lägg till i favoriter Skriva ut
Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga
Läs mer om Goda Mål

Ingredienser

25 port
25 port
  • 2 kg skivad och urkärnad gurka
  • 65 g rostade sesamfrön
  • 20 g hackad bladpersilja
Lag:
  • 100 g risvinäger
  • 90 g strösocker
  • 1 dl vatten
  • 50 g sambal oelek
0 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Vispa ihop lagen och blanda med gurkan.
    • Toppa med sesamfrön och persilja vid servering.
Näring per port
  • Fett1 gram
  • Kolhydrater6,8 gram
  • Protein1,4 gram
  • Energi (Kj)176 Kj
  • Energi (Kcal)42 Kcal
0 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan

Teknik

Vaca salladen soch låt dra 1 dygn i kly innan servering. Alternativt gör mer lag och täck gurkan i ett bleck, lägg på en tyngd.
Teknik