Kaffe och choklad är en oslagbar smakkombo. Latten är smaksatt med chokladtryffel och kladdkakan med smetanafrosting serveras till.

Kladdkakslatte med kladdkaka

Recept av Kalle Bengtsson

Kaffe och choklad är en oslagbar smakkombo. Latten är smaksatt med chokladtryffel och kladdkakan med smetanafrosting serveras till.

Gör så här

  • Chokladtryffel:

    • Koka upp grädden och häll den över chokladen. Mixa tryffeln slät och kyl.
  • Kladdkakslatte:

    • Gör en dubbel espresso. Rör ut chokladtryffeln i espresson. Skumma mjölken och häll i en kopp. Häll i espresson och toppa med lite extra varm, rinnande chokladtryffel.
    • Servera latten med kladdkaka med smetanafrosting,
  • Kladdkaka:

    • Rör ihop ägg, farinsocker och florsocker. Smält smöret och häll det över chokladen, rör tills chokladen har smält. Blanda ner chokladblandningen i äggblandningen och vänd ner mjöl och salt.
    • Stryk ut ett 2 cm tjockt lager i en form med bakplåtspapper och baka på 200° ca 6 min. Kyl och skär i portionsbitar.
  • Smatanafrosting och topping:

    • Vispa smetana, florsocker och vaniljsocker tjockt. Lägg i spritspåse.
    • Spritsa frostingen på varje kladdkakebit. Garnera med kakaonibs, färska ev delade hallon, atsinakrasse och chokladspiral.