Kladdkakslatte med kladdkaka
Kaffe och choklad är en oslagbar smakkombo. Latten är smaksatt med chokladtryffel och kladdkakan med smetanafrosting serveras till.
Gör så här
-
Chokladtryffel:
- Koka upp grädden och häll den över chokladen. Mixa tryffeln slät och kyl.
-
Kladdkakslatte:
- Gör en dubbel espresso. Rör ut chokladtryffeln i espresson. Skumma mjölken och häll i en kopp. Häll i espresson och toppa med lite extra varm, rinnande chokladtryffel.
- Servera latten med kladdkaka med smetanafrosting,
-
Kladdkaka:
- Rör ihop ägg, farinsocker och florsocker. Smält smöret och häll det över chokladen, rör tills chokladen har smält. Blanda ner chokladblandningen i äggblandningen och vänd ner mjöl och salt.
- Stryk ut ett 2 cm tjockt lager i en form med bakplåtspapper och baka på 200° ca 6 min. Kyl och skär i portionsbitar.
-
Smatanafrosting och topping:
- Vispa smetana, florsocker och vaniljsocker tjockt. Lägg i spritspåse.
- Spritsa frostingen på varje kladdkakebit. Garnera med kakaonibs, färska ev delade hallon, atsinakrasse och chokladspiral.