![En uppdatering av den klassiska ris à la maltan. Dessutom blir den lätt, härligt krämig och god, speciellt med en syrlig bärkompott till.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/keso-a-la-malta-med-barkompott/2019764006.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
KESO® à la Malta med bärkompott
![KESO® à la Malta med bärkompott](https://cdn-kund.arla.se/recept/keso-a-la-malta-med-barkompott/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En uppdatering av den klassiska ris à la maltan. Dessutom blir den lätt, härligt krämig och god, speciellt med en syrlig bärkompott till.
Gör så här
-
- Låt cottage cheese rinna av i en sil.
- Vispa grädden hårt med vaniljsockret.
- Vänd ner den avrunna cottage cheese.
- Koka upp bär, socker och citronsaft i en kastrull. Låt sjuda utan lock ca 10 min. Låt kallna.
- Fördela bärkompotten i små glas. Lägg försiktigt på cottage cheeseblandningen och pudra ev. över lite kanel på toppen.