En efterrätt som smälter i munnen, perfekt efter en lätt middag. Om det mot förmodan skulle bli något över, spara och ha i kylen. Perfekt när sötsuget sätter in eller om aptiten är dålig.

Karamellpannacotta med äppelkompott

Recept av Roland Persson

En efterrätt som smälter i munnen, perfekt efter en lätt middag. Om det mot förmodan skulle bli något över, spara och ha i kylen. Perfekt när sötsuget sätter in eller om aptiten är dålig.

Gör så här

  • Pannacotta:

    • Lägg gelatinblad i blöt.
    • Smält socker i kastrull tills det blir gyllenbrunt. Slå på grädde och tillsätt vaniljstänger och gelatinet. Låt koka upp, sila och häll i portionsskålar.
    • Låt stå i kyl tills de har stelnat, ca 3 tim.
  • Kompott:

    • Stek äpplen gyllenbruna i smöret. Tillsätt russin och honung och låt svalna.
    • Servera en matsked av kompotten på varje pannacotta