Kantarellerna får här sällskap av en len ostkräm gjord på den lagrade osten Gammel Knas och toppas med syrliga lingon och persilja. Perfekt för- eller mellanrätt när kantarellerna är i säsong.

Kantarelltoast med ostkräm och lingon

Kantarelltoast med ostkräm och lingon
Recept av Jessie Sommarström

Kantarellerna får här sällskap av en len ostkräm gjord på den lagrade osten Gammel Knas och toppas med syrliga lingon och persilja. Perfekt för- eller mellanrätt när kantarellerna är i säsong.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

10 port
10 port
Ostkräm:
Håll skärmen tänd

Gör så här

  • Ostkräm:
    • Riv osten och lägg i en kannmixer. Koka upp grädden och häll den över osten. Mixa lätt och låt svalna en aning.
    • Mixa ostgrädden med äggulan. Tillsätt oljan i en tunn stråle under ständig mixning. Smaka upp med salt och sherryvinäger.
    • Lägg upp ostcrèmen i spritspåse.
  • Kantarellmacka:
    • Putsa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlöken.
    • Stek svampen i rapsolja tills all vätska kokats in. Tillsätt smör och schalottenlök. Bryn tills svampen fått fin färg.
    • Strössla över persiljan och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
    • Stek bröden gyllene i smör. Spritsa ostkrämen på det nystekta brödet. Toppa med svampen och avsluta med lingonen.
Näring per portion
  • Fett45 gram
  • Kolhydrater25 gram
  • Protein10 gram
  • Energi (Kj)2 294 Kj
  • Energi (Kcal)548 Kcal
För tjockare ostkräm - tillsätt mer olja. För tunnare ostkräm - späd med vatten.
Bild som visas om vi inte har en särskild bild för det här tipset
Produkter i detta recept