
Kantarelltoast med ostkräm och lingon


Kantarellerna får här sällskap av en len ostkräm gjord på den lagrade osten Gammel Knas och toppas med syrliga lingon och persilja. Perfekt för- eller mellanrätt när kantarellerna är i säsong.
Håll skärmen tänd
Gör så här
-
Ostkräm:
- Riv osten och lägg i en kannmixer. Koka upp grädden och häll den över osten. Mixa lätt och låt svalna en aning.
- Mixa ostgrädden med äggulan. Tillsätt oljan i en tunn stråle under ständig mixning. Smaka upp med salt och sherryvinäger.
- Lägg upp ostcrèmen i spritspåse.
-
Kantarellmacka:
- Putsa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlöken.
- Stek svampen i rapsolja tills all vätska kokats in. Tillsätt smör och schalottenlök. Bryn tills svampen fått fin färg.
- Strössla över persiljan och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Stek bröden gyllene i smör. Spritsa ostkrämen på det nystekta brödet. Toppa med svampen och avsluta med lingonen.
Näring per portion
- Fett45 gram
- Kolhydrater25 gram
- Protein10 gram
- Energi (Kj)2 294 Kj
- Energi (Kcal)548 Kcal