Kanelbullens dag är en stor dag för Sveriges bagare och konditorer. Sedan 1999 firas den älskade bullen den 4:e oktober. Nedan finns Frida Leijons recept på riktigt goda kanelbullar.

Kanelbulle

Kanelbulle
Recept av Frida Leijon

Kanelbullens dag är en stor dag för Sveriges bagare och konditorer. Sedan 1999 firas den älskade bullen den 4:e oktober. Nedan finns Frida Leijons recept på riktigt goda kanelbullar.

Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till degen förutom saltet i en degblandare. Kör på låg hastighet ca 4 min och därefter på hög hastighet ca 7 min. Blanda i saltet de sista 2 min. Gör ett glutentest.
    • Tryck ut degen på en plåt, plasta och ställ i kyl så att degen kyls ner ordentligt.
    • Blanda ihop kanelremonsen.
    • Kavla ut degen till en rektangel, ca 5 mm tjock. Stryk ut kanelremonsen och rulla ihop. Dela i bitar à 80 g och lägg på plåt med bakplåtspapper.
    • Jäs bullarna till nästan dubbel storlek.
    • Baka av i ugn på 210° i 6-7 min. Pensla med sockerlag och strö på pärlsocker precis när bullarna kommer ut från ugnen.