Julrulle
Här har ni favoriten sommarrulle i ny jultappning! Har laxen fallit sönder på serveringsfatet? Perfekt! Låt bitarna fylla julrullen istället, tillsammans med olika gröna inslag. Förbered rullarna helt klara innan service, kanske använda de picklade grönsakerna i glasburkar som dekoration till julbordet?
Gör så här
-
Citrongrönkål:
- Blanda kål med citron, salta och peppra, marinera i 10 min.
-
Picklad potatis och purjolök:
- Koka upp vatten, socker och vinäger.
- Stek potatisen i varm olja tillsammans med chili och vitlök.
- Slå över lagen och tillsätt purjolöken.
- Låt dra, gärna över natten.
-
Pepparrotskräm:
- Rör ihop ingredienserna och smaka av med citron, salt och peppar.
-
Rullarna:
- Doppa rispapper i vatten och lägg på en fuktig handduk.
- Lägg på dill, lax, potatis- och purjolökspickles och grönkål.
- Vik ihop sidorna och rulla till en fast rulle, lägg åt sidan på bleck med plastfilm.
- Gör om tills alla rullar är klara.
- Dela rullarna på mitten och toppa med pepparrotsschmand.