Julig pepparkakssandwich
Spritsa en kryddad chokladtryffel mellan två pepparkakor och lägg en julig schablon i choklad på den översta. Fina att säljas i cellofanpåse till advent och jul.
Gör så här
-
Pepparkakstryffel:
- Koka upp allt utom choklad och smör. Slå blandningen över chokladen och rör slätt. Tillsätt smöret och mixa slätt.
-
Pepparkaksdeg:
- Blanda alla ingredienser till en deg. Plasta degen och låt stå i kyl över natten.
- Kavla degen ca 2 mm tunn. Stansa ut 40 pepparkakor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Baka av i ugn på 180° ca 6 min. Låt svalna på plåtarna.
-
Montering:
- Spritsa tryffeln på hälften av pepparkakorna. Lägg på resterande pepparkakor.
- Stryk lite tryffel på chokladdekorernas undersida och garnera pepparkakorna med dem.