Spritsa en kryddad chokladtryffel mellan två pepparkakor och lägg en julig schablon i choklad på den översta. Fina att säljas i cellofanpåse till advent och jul.

Julig pepparkakssandwich

Recept av Frida Leijon

Spritsa en kryddad chokladtryffel mellan två pepparkakor och lägg en julig schablon i choklad på den översta. Fina att säljas i cellofanpåse till advent och jul.

Gör så här

  • Pepparkakstryffel:

    • Koka upp allt utom choklad och smör. Slå blandningen över chokladen och rör slätt. Tillsätt smöret och mixa slätt.
  • Pepparkaksdeg:

    • Blanda alla ingredienser till en deg. Plasta degen och låt stå i kyl över natten.
    • Kavla degen ca 2 mm tunn. Stansa ut 40 pepparkakor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Baka av i ugn på 180° ca 6 min. Låt svalna på plåtarna.
  • Montering:

    • Spritsa tryffeln på hälften av pepparkakorna. Lägg på resterande pepparkakor.
    • Stryk lite tryffel på chokladdekorernas undersida och garnera pepparkakorna med dem.