Jordärtskocka – Färskost – Vanilj – Kola

Jordärtskocka – Färskost – Vanilj – Kola

Gör så här

1. Koka eller ånga burken med den kondenserade mjölken i 3 tim och låt svalna.

2. Dela jordärtskockorna på längden. Lägg dem på en plåt med snittytan ner. Baka i ugn på 170°
ca 40 min.

3. Skrapa ur jordärtskockorna, spara skalen. Blanda inkråmet med den kokta kondenserade mjölken
(ca 2/3 burk går åt till 10 portioner). Smaka av med citronsaft.

4. Fritera skalen i 140° varm olja tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på papper.

5. Blanda färskost, grädde, socker och vaniljfrön i en bunke och vispa tills det tjocknar lite.

6. Spritsa jordärtskockskrämen i de friterade skalen och toppa med färskosten.

Källa: Thomas Sjögren, Årets Kock 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen