Jasmin crème patissière med körvel, mandel och fryst citrontapioca

Gör så här

    • Värm mjölk med socker, urskrapade vaniljfrön, stång och jasmin. Låt dra ca 30 min för att ta smak. Sila och värm upp igen.
    • Blanda majsstärkelse och äggulor och slå vätskan över blandningen. Vispa så det blandas helt och häll tillbaka i kastrullen. Värm på medeltemperatur under vispning tills den tjocknar, låt den sjuda 1-2 min och vänd ner smöret. Täck med plast och låt svalna helt i kyl.
    • Vispa upp krämen med grädden innan servering.
  • Citrontapioca: 1. Koka tapiocan i vatten 15-20 min tills den är helt genomskinlig, spola av under kallt vatten. 2. Koka upp socker, citronskal och saft. Låt kallna och blanda med tapiocan. Låt dra i kyl i minst 2 tim, stryk ut tunt på silpatmatta och frys. Salt mandelpraliné med honung: 1. Karamellisera sockret med honungen tills den är mörkt brun. Blanda med mandel och sprid ut på plåt, strö över salt och låt stelna. 2. Mixa till en fin praliné. Montering: 1. Lägg upp på tallrik enligt eget önskemål. Riv över lakritsrot och garnera med körvel. Källa: Sara Aasum Hultberg, Årets Konditor 2014, Arla Köket Fun Baking 2016