Svalkande cold brew latte med friska och fräscha smaker av mynta och lime, toppad med kall skummad mjölk. Använd gärna ekologiska produkter till islatten då Latte Art är eko.

Islatte mojito

Islatte mojito
Recept av Kaveh Azizian

Svalkande cold brew latte med friska och fräscha smaker av mynta och lime, toppad med kall skummad mjölk. Använd gärna ekologiska produkter till islatten då Latte Art är eko.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

1 port
1 port
  • 6- 10 blad färsk mynta
  • 2 tsk florsocker
  • 1 dl cold brew kaffe eller kallt bryggkaffe (max 15 min gammalt)
  • 0,5 st lime, finrivet skal
  • isbit
  • 1,5 dl Arla Latte Art® Eko 2,6%
Till servering:
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Muddla myntablad i en shaker för att frigöra smaken. Tillsätt florsocker, kaffe, limeskal och ett par isbitar och rör om.
    • Fyll ett glas med is och mjölk. Sila kaffedrycken ner i glaset. Toppa med kall, skummad mjölk och garnera med mynta och limeskal.
  • Cold brew kaffe:
    • Blanda 10 g grov malet kaffe per 1 dl kallt vatten och låt det vila i kylskåp i minst 12 tim i en försluten flaska.
    • Sila kaffet genom ett kaffefilter, servera gärna med is.
Produkter i detta recept