Ett spännande picklat tillbehör och växtbaserat alternativ till sill. Svamp som först bryns i smör och får kallna innan den går i lagen får en fastare textur som påminner om matjessill.

Inlagd shiitakesvamp med korianderrötter, soja och lila morötter

Recept av Johan Backeus

Ett spännande picklat tillbehör och växtbaserat alternativ till sill. Svamp som först bryns i smör och får kallna innan den går i lagen får en fastare textur som påminner om matjessill.

Gör så här

    • Skär korianderrötterna i små bitar och koka upp med ättikslagen och alla kryddor. Låt svalna och tillsätt sojan.
    • Bryn smöret. Putsa och dela ev svampen. Stek den gyllene i smöret. Lägg på papper att rinna av och låt svalna.
    • Skala och hyvla lök och morötter i 2 mm tunna skivor.
    • Lägg lök, morötter och svamp i lagen och låt stå minst ett dygn i kyl.