Perfekt på sillbordet för gäster som vill äta mera grönt och gillar ättiksinlagd aubergine. Smörfriterad får auberginen en något rostad karaktär och beskan försvinner. Den suger också snabbare upp den julkryddade lagen.

Inlagd aubergine med morot, fänkål och julkryddor

Perfekt på sillbordet för gäster som vill äta mera grönt och gillar ättiksinlagd aubergine. Smörfriterad får auberginen en något rostad karaktär och beskan försvinner. Den suger också snabbare upp den julkryddade lagen.

Gör så här

    • Skär auberginen i långa stavar. Fritera dem gyllene i smör på 180°. Låt rinna av och svalna på papper. Skär i portionsbitar.
    • Koka upp ättikslagen med alla kryddor och låt svalna.
    • Skala och hyvla lök och morot i 2 mm tunna skivor. Hyvla fänkålen likadant.
    • Lägg lök, morot, fänkål och aubergine i lagen och låt stå minst ett dygn i kyl.