Haydari är den turkiska motsvarigheten till Greklands tzatziki. Yoghurtsåsen är smaksatt med mynta och toppad med brynt smör. Haydari passar till nästan allt, både till varma och kalla rätter, och gärna på salladsbuffén.

Haydari

Haydari

Haydari är den turkiska motsvarigheten till Greklands tzatziki. Yoghurtsåsen är smaksatt med mynta och toppad med brynt smör. Haydari passar till nästan allt, både till varma och kalla rätter, och gärna på salladsbuffén.

Lägg till i favoriter Skriva ut
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Rör ihop yoghurt och krämig vitost, smaksätt med riven vitlök och hackad mynta.
    • Bryn smöret, låt svalna. Toppa såsen med brynt smör och svartpeppar.
Ta vara på det skirade smöret och använd till matlagning eller bakning.
Bild som visas om vi inte har en särskild bild för det här tipset
Produkter i detta recept