Lika vacker som god är den smakfulla soppan. Bärens syra matchar den lenda crémen perfekt tillsammans med de knapriga skorporna.

Havtornssoppa med färskostcrème toppad med kardemummaskorpor

Recept av Magnus Johansson

Lika vacker som god är den smakfulla soppan. Bärens syra matchar den lenda crémen perfekt tillsammans med de knapriga skorporna.

Gör så här

  • Havtornssoppa:

    • Blanda alla ingredienser och ställ kallt.
    • Spritsa i valfria formar och ställ i frys.
  • Färskostcrème:

    • Vispa ingredienserna (utom gelatinbladet) till färskostcrèmen. Ställ i kyl. Ta bort 10% av crèmen och smält samman med gelatinbladet. Vänd tillbaka i resten av crèmen.
  • Kardemummaskorpor:

    • Sikta mjöl tillsammans med bakpulver. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta till en deg i degblandare.
    • Rulla ut degen till 2 cm tjocka längder och baka gyllenbruna i ugn, 190° i 6 – 8 min. Dela i ½ cm tjocka skivor. Lägg på bakplåt och baka skorporna i ugn, 220° till fin färg.
  • Servering:

    Lägg färskostcrème i skålar. Fyll på med iskall havtornssoppa och toppa med kardemummaskorpor.