Havtornssoppa med färskostcrème toppad med kardemummaskorpor
Lika vacker som god är den smakfulla soppan. Bärens syra matchar den lenda crémen perfekt tillsammans med de knapriga skorporna.
Gör så här
-
Havtornssoppa:
- Blanda alla ingredienser och ställ kallt.
- Spritsa i valfria formar och ställ i frys.
-
Färskostcrème:
- Vispa ingredienserna (utom gelatinbladet) till färskostcrèmen. Ställ i kyl. Ta bort 10% av crèmen och smält samman med gelatinbladet. Vänd tillbaka i resten av crèmen.
-
Kardemummaskorpor:
- Sikta mjöl tillsammans med bakpulver. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta till en deg i degblandare.
- Rulla ut degen till 2 cm tjocka längder och baka gyllenbruna i ugn, 190° i 6 – 8 min. Dela i ½ cm tjocka skivor. Lägg på bakplåt och baka skorporna i ugn, 220° till fin färg.
-
Servering:
Lägg färskostcrème i skålar. Fyll på med iskall havtornssoppa och toppa med kardemummaskorpor.