Saftig burgare som först sotas i torr stekpanna för att få den rökiga, grillade smaken. Grymt god med en smält skiva cheddarost och söt lök i olika lager.

Hamburgare med picklad, karamelliserad och rå lök

Recept av Jimmi Eriksson

Saftig burgare som först sotas i torr stekpanna för att få den rökiga, grillade smaken. Grymt god med en smält skiva cheddarost och söt lök i olika lager.

Gör så här

    • Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna. Skiva silverlökarna tunt på mandolin och lägg i en vakuumpåse, häll på ättikslagen och förslut. Låt dra i minst 1 tim.
    • Skiva 1/10 st rödlökar tunt på mandolin. Spola lökskivorna i kallt vatten ca 10 min. Låt ligga i kallt vatten fram till serveringen.
    • Skiva resterande rödlökar grovt. Värm smör och olja i en stekpanna. Lägg i rödlöken och sautera. Sänk värmen och låt rödlöken långsamt stekas, rör bara om lite då och då tills allt är karamelliserat.
    • Forma färsen till burgare, salta och peppra. Sota burgarna i en het stekpanna. Avsluta med en klick smör. Lägg på osten när burgarna har en innertemperatur på 46° och låt den smälta. Låt burgarna vila någon minut innan de läggs ihop.
    • Värm bröden i ugn. Stryk ett tunt lager senap på bröden och bygg burgarna.