Den bäriga, syrliga hallonsmaken blir perfekt ihop med färsk mynta. Eftersmaken får en lätt fräschör av mint.

Hallongelato med mynta

Recept av Kenneth Erlandsson

Den bäriga, syrliga hallonsmaken blir perfekt ihop med färsk mynta. Eftersmaken får en lätt fräschör av mint.

Gör så här

  • Hallongelato med mynta:

    • Mixa hallon, hallonpuré, socker och mynta slätt i en bunke. Passera och blanda med den vita basen.
    • Frys i gelatomaskin. Ta ur gelatomaskinen, lägg i kantin och chockfrys i 10 min. Ringla över hallonsås och garnera med hallon och mynta.
  • Vit bas:

    • Häll mjölk i pastörisatorn. Sätt programmet på hög pastörisering. Värm till 40°.
    • Blanda de torra ingredienserna och häll i pastörisatorn. Värm till 45° och tillsätt grädden. Värm till 85°. Kyl ner till 4°.
    • Låt mogna i minst 4 tim, helst 12 tim i pastörisatorn.