Hallon- och chokladmazarin
Mazarin i ny form. En riktig chokladbomb i enkel stil med en fyllig choklad- och hallontryffel.
Gör så här
-
Choklad- och hallontryffel:
- Koka upp hallonpuré, grädde och glykos. Slå uppkoket över chokladen. Klicka i smöret och mixa slätt med en stavmixer.
- Låt stelna i rumstemperatur.
-
Chokladmördeg:
- Blanda samman alla ingredienser till en deg, låt vila i kyl ca 30 min. Kavla ut och fodra mazarinformar.
-
Chokladmazarinmassa och fyllning:
- Blanda mandelmassa med smör lite i taget. Tillsätt ägg och äggula successivt och avsluta med kakao.
- Fyll de fodrade formarna med mazarinmassan. Tryck ner två hallon per mazarin.
- Baka av i 180°, 13–15 min.
-
Montering och garnering:
- Spritsa choklad- och hallontryffel på mazarinerna, pudra över kakao och dekorera med hallon.