Ta en trendiga kålen ett steg vidare och använd de söta blommorna när de finns i säsong. En rustik rätt med blandade gryn som passar perfekt som en vegetarisk rätt och som tillbehör på en buffé istället för potatis, ris eller pasta.

Gryn med örter toppad med stekt kål i gräddfil

Gryn med örter toppad med stekt kål i gräddfil
Recept av Thomas Sjögren

Ta en trendiga kålen ett steg vidare och använd de söta blommorna när de finns i säsong. En rustik rätt med blandade gryn som passar perfekt som en vegetarisk rätt och som tillbehör på en buffé istället för potatis, ris eller pasta.

Gör så här

    • Plocka ner kålen i lika stora bitar. Värm en stekpanna med olja. Lägg i kål och stek ett tag. Tillsätt vitlök och schalottenlök och stek tills kålen fått fin färg.
    • Blanda gräddfil med citronskal och peppar. Vänd ner kålen i gräddfilen och smaka av med salt.
    • Svetta vitlöken i smör i en panna, häll på gryn och buljong. Koka tills vätskan har kokat in i grynen. Vänd i örterna och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp grynen och toppa med kålen och kålblommor.